Plaukimas laivu į Baltijos jūrą – pasiekti Palangą kitaip

Plaukimas laivu į Baltijos jūrą – pasiekti Palangą kitaip

Keliaudami į mums gerai žinomus Lietuvos kurortus, dažnai įsivaizduojame, kad esame jau viską matę. Bet ar patyrėte pažinimo malonumą ne tik sausumos, bet ir vandens keliais? Patirti laisvės pojūtį ir mėgautis saulės spinduliais galite plaukdami laivu iš Klaipėdos, Baltijos jūros kryptimi. Ši kelionė – puiki proga praleisti laiko ir sustiprinti tarpusavio ryšius su savo artimiausiais žmonėmis, nes aplinkui tyvuliuojanti jūra sukuria nuostabią atmosferą ir nepamirštamą įspūdį, o ramybė leidžia atsipalaiduoti.

Tad kaip gi atrodo ši kelionė?

plaukimas-laivu-koektyvui-klaipedoje-nidoje-mingeje

Išvyka prasidėjo Klaipėdoje, iš kurios plaukėme per Jūros vartus. Jūros vartai – tai vieta, kurioje susitinka marios ir jūra. Praplaukiant pro šiuos vartus prasideda visai kitokia kelionė negu Kuršių mariose, todėl visiems, net ir patiems mažiausiems keliautojams, privaloma turėti asmens dokumentus.

Plaukiant laivu labai smagu užkandžiauti – degustuoti skrodžiant bangas – nauja patirtis. Tarsi tikrai maistas gryname ore atrodo daug gardesnis 😊 Renkantis laivą kelionei, UAB JOVILA vadybininkų komanda pasirūpino, kad kelionės metu mus lydėtų ne tik patyrusi įgula, bet ir galėtume pasimėgauti išties gardžiais užkandžiais.

Šioje kelionėje sustojimų nėra, todėl į viską galima dairytis tik iš vandens – plaukiant pamatėme ne tik Klaipėdos uostą bei jame stovinčius laivus, bet ir, žinoma, nesibaigiančią jūros platybę. Atplaukę prie Palangos į ją pažvelgti galėjome taip pat tik iš vandens, kadangi šis kurortas neturi švartavimosi uosto. Nepaisant to, buvo įdomu pamatyti svarbiausią kurorto simbolį – Palangos tiltą, o taip pat ir visai neseną statinį – Palangos atrakcionų parke esantį apžvalgos ratą. Dieną šis ratas atrodo gražiai, o vakare – dar įspūdingiau, nes būtent tuomet jis nušvinta įvairiomis spalvomis.

Ši kelionė tobulai tinka nedidelėms bičiulių grupėms, kadangi plaukiančiųjų skaičius vienu laivu, Baltijos jūroje ribojamas iki 12 žmonių.

Beja, mums tikrai pasisekė, nes plaukimas į Baltijos jūrą galimas esant štiliui arba tikrai lengvam vėjeliui. Esant gūsiams, kurių gali nesijusti plaukiant Kuršių mariomis, į Jūrą išplaukti gali ir nepavykti. Tokiu atveju plaukimą tektų atidėti palankesniems vėjams.

 Nepraleiskite progos smagiai pabūti artimiausių žmonių apsuptyje ne eilinėje kelionėje į Palangą vandens keliu! Linksminkitės grojant gyvai muzikai arba DJ kuriamuose ritmuose!