Iš Klaipėdos į Dreverną ir Juodkrantę – laivais!

Iš Klaipėdos į Dreverną ir Juodkrantę - laivais!

Kai atostogavome uostamiestyje, ieškojome įdomių veiklų su savo bičiuliais, norėjome pasinaudoti proga susipažinti su pamario kraštu iš arti. Pamarys tikrai turi dar daugybę neatrastų vietų, kurias smagu pamatyti keliaujant įvairiais maršrutais, tačiau mes savo debiutinei kelionei pasirinkome aplankyti Juodkrantę bei Dreverną. Kelionė buvo nepamirštama – ne tik aplankėme šias gyvenvietes, bet ir grožėjomės gamta, ragavome skaniausius autentiškus valgius ir išbandėme įdomų GPS imtuvų žaidimą Juodkrantėje. Kadangi esame aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kelionė pradžiugino veiklų gausa, tačiau norintieji ramios išvykos, gali mėgautis gido pasakojimais ar tiesiog patirti ramybę plaukiant.

Kokios patirtys laukė šioje išvykoje?

Kelionę pradėjome ryte išplaukdami iš Klaipėdos pramoginiu laivu.

Pirmiausia iš Klaipėdos keliavome į Juodkrantę – visiems gerai žinomą kurortą – žvejų kaimelį Kuršių nerijoje. Plaukimas į vieną pusę truko vos 2 valandas, o ir pasižiūrėti buvo į ką – Klaipėdos uosto akvatorijos urbanistinius vaizdus bemat pakeitė Kuršių marių panorama ir vandenyje drąsiai besimaudantys kormoranai.

Kadangi kiekvienas išvyką gali praleisti taip, kaip atrodo prasmingiausia, mes atvykę į Juodkrantę turėjome progą poilsiauti mūsų pasirinktu būdu. Pasirinkome aktyvią komandinę pramogą su GPS imtuvais – laivui sustojus prieplaukoje mus pasitiko vedantieji, suteikė instrukcijas pramogai, perdavė įrangą ir mes nėrėme į nuotykius, ieškodami nepažintų vietovių ir nematytų objektų. Bičiulių komanda mus įveikė – tad buvo apdovanoti simbolinėmis dovanomis – buvo tikrai smagi patirtis.

Po tokio aktyvaus laisvalaikio gavome progą atsikvėpti ir paskanauti šviežios žuvies patiekalų Žvejo užeigoje ŽUVELĖ, kuri tikrai itin pamėgta Juodkrantės svečių. Meniu nustebino patiekalų įvairove – kuo mėgautis rado ir tie, kurie tikrai pasiilgo žuvienės, ir tie – kurie mėgsta mėsiškus patiekalus ir net mano bičiulė Eglė, kuri yra veganė! Toliau kelionę tęsėme plaukdami į Dreverną ir šis plaukimas buvo ypatingas tuo, kad jo metu iš vandens pamatėme ilgiausias smėlio kalvas Lietuvoje, žinomas kaip Mirusios kopos, kurios dar vadinamos Pilkosiomis arba Negyvosiomis kopomis. Šiuo gamtos stebuklu grožėjomės būdami laive, kadangi išlipti ir pasivaikščioti prie jų yra negalima, tačiau nenusiminėme – iš vandens kopos atrodo tiesiog įspūdingai.

Atvykę į mažųjų laivų uostą – Dreverną, taip pat turėjome laiko pasirinktoms veikloms, o ir nuveikti tikrai buvo ką:

  • 15 metrų aukščio apžvalgos bokšto aplankymas – puiki proga pamatyti išskirtinius vaizdus į Kuršių marias bei Mirusias kopas;
  • Galimybė išbandyti vandens pramogas: plaukimą kanalais irklentėmis, mintlentėmis, vandens dviračiais, valtimis;
  • Norint laiką leisti turiningai – edukacinės programos;
  • Pritrūkus komandinių veiklų – varžybos lauke bei komandinio darbo ir darnos reikalaujančios šešiavietės irklentės.

Atėjus vakarienei buvome maloniai nustebinti Drevernos uosto restorano patiekalais, o pasisotinę keliavome atgal į Klaipėdą.  Neeilinis maršrutas, gamtos vaizdai ir įdomios patirtys laukia pasirinkusių šią dienos išvyką. Ji puikiai tinka keliaujantiems su šeima, bičiuliais arba tiems, kurie nori veiklų, skirtų tvirtesniems komandos ryšiams kurti. Aktyvaus laisvalaikio veiklos, autentiško maisto degustacijos bei komandiniai žaidimai padeda geriau pažinti vieniems kitus ir kartu turiningai praleisti laisvalaikį. Atraskite dar nepažintas Kuršių nerijos paslaptis!