Savaitgalis Mingės kaime ir plaukimas laivu

Savaitgalis Mingės kaime ir plaukimas laivu

Ar žinai, kaip atrodo autentiškos Kuršių marių pakrantėje įsikūrusios gyvenvietės? O ar esi ragavęs skaniausių šviežiai rūkytų žuvų? Galbūt svajoji apie nuotaikingą dieną su artimiausiais žmonėmis? Visa tai ir dar daugiau galima patirti kelionėje į pamarį!

Pamarys – vienas ypatingiausių Lietuvos kampelių, tobulai tinkantis būtent tokioms malonioms išvykoms. Ieškančius smagių kelionių, JOVILA kviečia pasirinkti nepamirštamą dviejų dienų poilsį sau ir savo bičiuliams. Ši dviejų dienų kelionė sujungia ir pramogas, ir smagų vakarojimą, ir ramią nakvynę Nemuno deltoje esančioje sodyboje. 

Kokių dviejų dienų galite tikėtis? 

Pirmoji stotelė – garsusis Mingės (Minijos) kaimas – pramintas mūsų Lietuviškąją Venecija. Atvykus į Mingę, įsikūrus Jūsų privačioje sodyboje, pakviesime ant laivo denio. 

Plaukimas laivu galimas įvairiomis kryptimis po apylinkes ir Klaipėdos link, tačiau mes pakviesime kirsti Kuršių marias ir aplankyti Nidą. 

Pats plaukimas laivu iš savęs jau yra pramoga, tačiau jame galima ne tik turiningai praleisti laiką besigrožint išskirtiniais marių vaizdais, bet ir vaišintis tradiciniais patiekalais – žuviene bei rūkyta žuvimi. Šviežio maisto kvapai sukuria dar autentiškesnę atmosferą ir leidžia pajusti istoriją – apsuptas vandens ramybės ir skanios žuvies, pajunti tikrą harmoniją, kuri neišnyksta visos kelionės metu. Apetitą keliantys patiekalai nepalieka abejingų ir ragauti norisi dar ir dar! Kelionė laivu trunka 2 valandas viena kryptimi ir tikrai neprailgsta, kai supa gera draugija, išskirtiniai vaizdai ir skanus maistas. Tai vienas įsimintiniausių kelionės aspektų, nes būtent skoniai ir kvapai išlieka mūsų atmintyje ilgą laiką, todėl vieną kartą paragavus norėsis grįžti dar! 

Atplaukus Nidoje - gera joje pabūti...

Atplaukus į Nidą, gera joje pabūti – suteikiame galimybę praleisti 2 arba 4 valandas krante, klausantis jūros ošimo, šokinėjant per bangas, mėgaujantis saule ar apžiūrinėjant lantynas vietas. 

Patys įspūdingiausi vaizdai atsiveria užlipus į Parnidžio kopas, iš kurių matosi ir marios, ir jūra. Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį,  JOVILOS komanda siūlo: Žygį su dviračiais, varžybas vėjaračiais orientacinius komandinius žaidimus O vertinantiems tradicijas – kviečiame į ekskursiją po Nidą su lydinčiu gidu

Šios veiklos itin tinka kolektyvams, norintiems sutvirtinti komandinį darbą ir geriau pažinti vieniems kitus. Be abejonės, aktyvus laisvalaikis Nidoje gali tapti ir išskirtine pramoga šeimai arba draugams – gera proga sutvirtinti tarpusavio ryšius ir sukurti neblėstančių prisiminimų.

Vakarojimas sodyboje - su programa

Pabuvus Nidoje laivas nuplukdys į Uostadvarį, kuriame galima užlipti į švyturį ir iš aukšto apžiūrėti šio kaimelio apylinkes. Iš Uostadvario grįžtama atgal į Mingės kaimą.  Tačiau apsistojus nakvynei dienos pramogos dar nesibaigia: keliautojai kviečiami smagiam vakarojimui gamtoje su ant laužo keptais šašlykais ir pirties malonumais. Linksmam vakarui veiklos tikrai netrūksta, ypač jeigu pasirenkamas vakaro renginio vedėjas arba didžėjus, žaidžiami komandiniai žaidimai ir draugiškos varžybos. 

Kita diena sodyboje prasideda nuo skanių pusryčių, o po jų dar galima atrasti laiko žvejybai, smagiems lauko žaidimams ir netgi išskirtinėms vandens pramogoms – pasiplaukiojimui vandens dviračiais bei ekstremaliam vandens slidžių sportui. Vertinančius edukacijas pradžiugins užsiėmimai su etnografe, kuriuose įsijaučiama į pamario krašto papročius ir vykdoma kulinarinio paveldo degustacija.

Ši kelionė neabejotinai yra tai, ką reikia išbandyti kiekvienam – paragauti žuvies skrodžiant marias, mėgautis vaizdais Nidoje ir poilsiauti atvykus į sodybą Mingėje. 

Skirtingiems poreikiams – skirtingos veiklos, todėl ką veikti ir kaip pailsėti atras ir ramaus, ir aktyvaus poilsio mėgėjai. Pamaryje praleistas savaitgalis taps įsimintinu vasaros prisiminimu, o patirtus įspūdžius dar ilgai norėsis aptarinėti su draugais, artimaisiais ar kolegomis

Planuokite savo kelionę iš anksto!