SPA terasa Juodkrantėje – mėgautis privačiu poilsiu

SPA terasa Juodkrantėje - mėgautis privačiu poilsiu

Žengiant Kalno gatve Juodkrantės miestelyje, neįmanoma nepastebėti ištaigingai stovinčio pastato. Švelnūs su gamta susiliejantys sienų atspalviai, mediniai laiptai, vedantys į atsipalaidavimo zoną, nuožulnus žalsvas stogas ir vėjo kedenami įvairiaspalviai hamakai – visas eksterjeras pats iš savęs diktuoja poilsio tematiką.

Tačiau mano akis labiausiai patraukė erdvioje terasoje stovinti kupolo formos palapinė, tad pirmiausiai patraukiau patyrinėti šią erdvę. Ir nuojauta manęs neapgavo – tai buvo SPA paslaugų terasa. Joje ritmingai burbuliavo vanduo hidromasažiniame baseine, o greta malonią šilumą skleidė infraraudonųjų spindulių pirtelė. Pasirodo, SPA centre „Juodojo kranto ritualai“ ne tik aplinka alsuoja jaukumu, tačiau ir personalas sukuria itin ramią ir draugišką atmosferą. „Romantika dviem“, „Laumės kerai“, „Šeimos ir draugų laisvalaikis“, „Laimės pakerėti“ – skamba kaip romantinių filmų pavadinimai? Pirmą kartą išgirdusi šiuos darbuotojos pasiūlymus pamaniau būtent taip. Visgi tai SPA procedūrų paketai, norintiems pasilepinti kartu su antrąja puse arba smagiai praleisti laiką draugų kompanijoje.

Kadangi man Juodkrantė visuomet asocijavosi su magija bei mistika, tad pasirinkau arčiausiai šią temą atitinkantį paketą
„Laumės kerai“. Paketą sudaro net trys skirtingos procedūros, pirmoji – infraraudonųjų spindulių pirtelė. Aš asmeniškai nemėgstu sėdėti tradicinėje pirtyje, jausti vis stipriau kaistančius skruostus bei tekantį prakaitą. Infraraudonųjų spindulių sauna įkaitinama iki 45-55 laipsnių, tad joje, rodos, buvo galima sėdėti ištisą dieną. O rezultatas itin efektyvus – pasibaigus seansui net organizmas pasidarė švaresnis, odoje atsivėrė poros ir pasišalino nereikalingi toksinai.

Kita procedūra – žolelių pilingas. Tiesiogine to žodžio prasme buvau nuglostyta gamtos turtų. Odos paviršius buvo itin gerai nušveistas, o besitrinančios žolelės į mano kūną atskleidė maloniausius kvapus. Po tokios procedūros ne tik pagėrėjo odos būklė, bet ir pajaučiau emocinį balansą.

Paskutinė, trečioji procedūra – įvyniojimas. Nors vyrui šios procedūros pavadinimas nuskambėjo šmaikščiai, tačiau jai
pasibaigus patvirtino viena – efektas jaučiamas vos „išsivyniojus“. Įvyniojimo metu visame kūne juntama maloni šiluma, kuri pastebimai suaktyvina medžiagų apykaitą. Savo asmenine patirtimi šią procedūrą pavadinčiau stebuklinga, kadangi kone visą vasarą kankinęs besikaupiančių skysčių perteklius, įvyniojimo pagalba buvo pašalintas.

Pasibaigus „Laumės kerams“, iš šios ramybės ir harmonijos oazės nesinorėjo išeiti. Ir, ko gero, daugelis pritars, kad SPA procedūros sukelia tik teigiamus pojūčius, tokius kaip atsipalaidavimas, šiluma, malonumai, pagerėjusi nuotaika. Tad kiekvienam rekomenduoju atstatyti išorinį ir vidinį balansą apsilankant SPA centre „Juodojo kranto ritualai“, kuriame vilnija SPA procedūrų ir masažų malonumų jūra.